Skip to main content

Focus

Na jaren trouwfoto’s te hebben gemaakt voor tientallen bruiloften heb ik eind 2021 besloten om te stoppen met deze part-time baan, dit weekend had ik dan ook de laatste bruiloft met veel plezier afgerond. Ik stop, niet omdat het niet meer leuk is of dat ik niet genoeg klanten kan vinden (het tegendeel!) maar omdat ik mij volledig wil focussen op Van Os Engineering.

Focussing is about saying no

Focussen is niet ja zeggen tegen goede ideeën maar vooral nee zeggen tegen wat er niet past in het businessplan van Van Os Engineering, fotograferen is één van die dingen waar ik nee op ga zeggen. Ik wil dat Van Os Engineering uitgroeit tot één van de meest succesvolle industrieel ontwerpbureaus hier in de regio en daar moeten dan ook “offers” voor gebracht worden.

Focus in producten

De beste producten zijn ook producten die over het algemeen maar één ding kunnen en dit kunnen ze heel goed. Bij productontwerpen is het ook heel makkelijk om maar features toe te blijven voegen om het product op die manier “beter” te maken, het voegt weinig echte waarde toe.
Neem het voorbeeld een Zwitsers zakmes, dit zakmes kan ontzettend veel dingen doen maar heb je wel eens geprobeerd om echt het mes te gebruiken om iets serieus te snijden in plaats van een doos te openen? Dan weet je maar al te goed dat het mes eigenlijk te klein is voor de meeste taken en helemaal niet zo stevig gebouwd is. Een stanleymes is al vele malen beter in snijd werk, laat staan specialistische messen zoals een goed koksmes.

Scrum en Lean productontwikkeling

Bij Van Os Engineering gebruiken we scrum en Lean productontwikkeling om tot de best mogelijke producten te komen voor de klant en eindgebruiker zonder dat deze te veel gaat kosten. De focus is dan ook altijd op de eindgebruiker, hoe gaat hij of zij te werk met het product? Welke functie of functies doen er echt toe voor dat product? En één van de belangrijkste vragen, wat kunnen we weglaten in het product?              Op deze manier kom je tot de beste producten, je haalt weg wat er niet toe doet en je focust op wat er echt belangrijk is in de producten!

Tip

Wanneer je dus een product zoekt die je gaat gebruiken, zoek dan een product die weinig dingen kan doen maar deze wel echt heel goed kan!

P.s. wie is er opzoek naar een goede camera? ?