Skip to main content

Wijn opener

Waar komt onze liefde voor producten vandaan?

Producten moeten aan een aan bepaalde eisen voldoen van de eindgebruiker, dit is bij iedereen anders. Dit is ook de reden waarom iemand ervoor kiest om een cargo-broek te kopen in plaats van een fashio-broek.
De cargo-broek heeft veel zakken en is over het algemeen een hele praktische broek. Daarentegen hebben sommige fashion broeken zulke kleine zakken dat ze onbruikbaar zijn en je een andere oplossing moet hebben om je telefoon en je sleutels mee te nemen.

Er zijn verschillende rollen die objecten kunnen hebben, denk hierbij aan functioneel, esthetisch en emotie. Er zijn nog meer rollen die objecten kunnen hebben maar dit zijn de belangrijkste.

Om het voorbeeld van de cargo-broek en de fashion-broek er nog even bij te halen, in venn diagram is duidelijk te zien dat de een kiest voor functie boven esthetisch waar de ander duidelijk kiest voor esthetisch.

De beste producten hebben een combinatie van deze 3 functies.
Kunst is voor veel mensen vooral esthetisch en emotie en komt dus terecht in het vak waar 3 op staat. Voor andere mensen is kunst maar puur een mooi object en zullen dan ook nooit zomaar kunst kopen.

Voor veel gereedschap geldt het dat het alleen maar in de functie hoek blijft hangen, het duurdere gereedschap komt vaker terecht in het vak waar een 1 op staat. Dit komt omdat het merk ook iets meer aandacht besteedt aan het uiterlijk van het gereedschap.

Van mijn vader heb ik ooit een grasmaaier gehad die van zijn vader is geweest, de grasmaaier deed het nog wel maar was heel erg zwaar en viel ter plekke uit elkaar. Dit is een duidelijk voorbeeld waar het gereedschap in vak 2 viel. Het gereedschap was functioneel maar had voornamelijk een emotionele waarde.

De wijn opener

Dit is mijn lievelings wijn opener omdat mijn vrouw en ik deze hebben gekregen toen wij getrouwd zijn (emotie). De wijn opener werkt perfect en er zit op wat een goede wijn opener moet hebben. (functie) Naast dat de wijn opener goed werkt en een emotionele lading heeft is hij in mijn mening ook nog eens prachtig. (esthetisch)

Bij VAN OS ENGINEERING streven we altijd naar het product dat perfect in het 4e vak past, echter zijn we stellig dat functie ALTIJD boven de vorm gaat. Dat wil zeggen dat een object eerst goed moet werken voordat hij er mooi uit mag zien. Emotie proberen we op verschillende manieren mee te geven, het eerste wat we doen is dat het product erg lang meegaat en mooie patina (hier in een later blog meer over) verkrijgt door het gebruik. Deze patina kun je krijgen door de juiste keuzes te maken wanneer je materialen selecteert.

Daarnaast zorgen we dat de producten zo goed mogelijk te repareren zijn, wanneer je zelf iets repareert speelt het IKEA effect ook nog een rol.
Kun je hulp gebruiken om je producten goed te plaatsen? Neem gerust vrijblijvend contact op.